A rókatündér Józsefvárosban

 2015.03.18. 23:26

Nem tudom nem megemlíteni - habár a neten rákeresve látom, hogy már páran foglalkoztak vele, pl. itt és itt -, hogy most néztem meg a Liza, a rókatündér c. filmet, amiben az események egy Mátyás téri házban játszódnak - pontosabban a ház kívülről díszlete az eseményeknek. Ez az épület a Mátyás tér 4. számú ház, melybe majdnem beköltöztem pár éve, s mely történetesen a kedvenc épületem a kerületben. A ház mindenképpen figyelemreméltó. 2012-ben, mikor a Löffler Samu Sándor és Löffler Béla által tervezett, dr. Vágó Lajos és Balassa Zsigmond számára építtetett ház 100. éves volt, arról tájékoztattak, hogy a közös képviselő a házban lakik, és nagyon szívén viseli a sorsát. A lépcsőházat már felújították, illetve a kapualjat is. Az épület korábban részt vett a 100. éves házak ünnepén is.


Érdemes megemlíteni, hogy a filmben feltűnik a Tavaszmező és a Koszorú utca sarkán lévő földszintes épület is, még teljesen romokban. Azóta - mint már korábban írtam - teljesen megújult az épület.

 

Különösen jó volt látni olyan helyszíneket is a filmben, melyekhez napi köződésem van, és melyek a forgatás óta meg is újultak akár. Remélem, hogy a Mátyás tér 4. számú ház külső homlokzata is felújításra kerül az elkövetkező években, hogy ez az épület - mely amúgy is a tér ékköve - teljes pompájában vigyázza a környéket, és méltó módon zárja le a megújult Tavaszmező utcát. :D

Címkék: józsefváros homlokzat Liza a rókatündér Mátyás tér

A bejegyzés trackback címe:

https://pest-es-buda.blog.hu/api/trackback/id/tr657282397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Plumper 2015.03.21. 20:52:28

Gyönyörű házak vannak arrafelé. Ezután fogják csak felnyomni az árakat.

pesti_srac · http://pest-es-buda.blog.hu/ 2015.03.25. 18:46:49

@Plumper: Igen, még egy kevésbé felfedezett kincsesláda. :P
süti beállítások módosítása