A Rudas fürdő wellnessesítése

 2014.11.19. 18:09

Ősz elején adták át a Rudas fürdő új részlegét, melyet a korábbi palackozó üzem helyén alakítottak ki, így mint a fürdő egyik rajongója, elmentem megnézni, mit kaptak a budapestiek a kb. 1 milliárd forintnyi bővítés keretében - már amelyik budapesti megengedheti magának a belépőjegy árát: hétköznap 4.500 Ft, hétvégén 4.800 Ft a termál-wellness-uszoda részlegre egyben érvényes jegy.

A tapasztaltak közül hadd emeljem ki elsőként az egyik legnagyobb újdonságot: a bővítésnek és felújításnak köszönhetően a Rudas már nem csak egy uszodaként vagy társas termálként, pár órára betervezett fürdőtevékenységre használható, hanem akár egy teljes napi programra lett alkalmas. Az egész napomat ott töltöttem, és mikor indulnom kellett igencsak sajnáltam - természetesen ennek feltétele a kombinált jegy, mely öltözésre nem a termál kabinjaihoz szól, azt külön felár ellenében kaphatja meg a kedves vendég ha ilyen extra vágya van. A hangulatos, közel fél évezredes török kori ilidzsához (termálfürdő) és az 1896-ban átadott úszócsarnokhoz a felújított és kibővített napozóterasz(ok), a wellness részleg és a tetőtéri medence társítása egy olyan izgalmas kombót hozott létre, amelyben szinte mindenki találhat az ízlésének, igényeinek megfelelő ellazulási lehetőséget.

 

Az úszócsarnok

 

A tetőn található napozóterszok kifejezetten barátságosak, bár elvonulásra annyira azért nem alkalmasak - bár, mint a képeken is látható, a Gellért-hegy felé az illúzió azért megvan -, hiszen mégiscsak a város közepén vagyunk, egyik oldalt a Dunával és a forgalmas rakparttal, a mások oldalon pedig a Gellért-heggyel, melyen a sétautak a fák mögött azért embereket rejtenek. Azért már várom a nyarat, hogy kipróbálhassam, mikor voltam azért 10 percnél tovább nem napoztam, már hűvös volt.

 

A Gellért-hegy felé néző napozóterasz

Világörökségre panorámás napozó

 

A régi palackozó üzem helyén kialakított wellness részleget azért ne képzeljük valami hatalmas komplexumnak, de van benne három dagonyázó- (32, 36, 42 fokos) és egy merülőmedence (12 fokos), valamint a tetőtéri panorámás melegvizes medence - mely kívülről leginkább egy létrával felszerelt óriás dézsához hasonlít. Persze a földszinti két nagyobb medence is rendelkezik panorámás kilátással, mivel igen nagy ablakok vannak a Dunára és Pestre.

 

 

Az első emeleten helyet kapott egy, már csak az elhelyezkedése miatt is érdekesnek ígérkező étterem bárpulttal, valamint a második emeleten is van egy bárpult, mielőtt kimennénk a tetőtéri medencéhez.

 

 

A tetőn található panorámás medence magáért beszélt, ilyet nehezen lehetne még egyet találni a városban. Azért bevallom, egy idő után unalmas egy medencében üldögélve nézni a várost, de mégiscsak különleges és felemelő érzés... főleg hogy közben az ember látja a villamoson és buszokon összezsúfoltan utazó embereket, ő pedig kényelmesen terpeszkedik egy melegvizes medencében, melyről egyszerre nézhetjük a nyüzsgő várost a Dunán szállingózó hajókkal, illetve az erdővel borított, szinte hegyvidéki hangulatot kölcsönző Gellért-hegyet. Felemelő!

 

 

Szóval el kell menni, ki kell próbálni a Rudas teljes kínálatát, mert megéri! Egyszer mindenképpen. Én azért a termál részlegnél maradok leginkább.

 

 

(További, már nem általam készített fotók itt. :D )

Címkék: wellness felújítás fürdő panorámás Budapest Rudas

A bejegyzés trackback címe:

https://pest-es-buda.blog.hu/api/trackback/id/tr326914441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása