Ludovika, Orczy-kert

 2014.03.01. 23:52

No mivel már kívülről már felújították a Ludovika főépületét, tettem egy sétát arrafelé, és lőttem pár képet az épületről, a Ludovika térről, és az Orczy-kertről. A Ludovika tér fantasztikus lenne.... ha az egészet megcsinálnák. Merthogy az Üllői út felé eső része és a középső sétány környéke, ami a Ludovika épületéhez visz nyílegyenest, az szépen újrafüvesített, fásított, míg a Korányi Sándor utca felőli rész, kb. a terület 1/4-e ugyan olyan állapotban van, mint annak előtte. Ez a rész néz a VIII. kerület belső része felé... remélem ez nem valami furcsa diszkrimináció, lévén, hogy a környék megújítása az egyik kitűzött fő célja a projektnek. Amúgy a többi tök oké.

 

 

A Ludovikát megkerülve, az Orczy-kertben már igazi tavaszi hangulat van. :D Találkozni itt virágzó krókuszokkal, piknikező családokkal, fűben heverésző lányokkal, párokkal... szóval visszatért az élet a parkba, nem is beszélve a futókról. Remélem a 2015. őszéig befejezni tervezett felújítás után is megmarad ez a hangulata a helynek.

 

A Bárka Színházhoz tartozó kültéri részen egy kis T-... utánérzésem volt. :D (székek a szabadtéri előadásokhoz).

Címkék: budapest tavasz felújítás józsefváros homlokzat nagyberuházás Orczy-kert VIII.

A bejegyzés trackback címe:

https://pest-es-buda.blog.hu/api/trackback/id/tr15838975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása