Örömhír, hogy remélhetőleg újabb homlokzatok újulnak meg városrészem, Józsefváros belső negyedében, a Palotanegyedben a józsefvárosi tervtanács tervei alapján. Jó látni, ahogy a Palotanegyed egyre csak szépül. Remélem gyorsan felújítják az egészet pár év alatt, és utána több pénzt juttatnak a kerület középső területeibe is, akár olyan frekventált útvonalak mentén fekvő épületek megújítására, mint a Baross vagy a Népszínház utca, ahol azért jócskán vannak értékes, érdekes épületek.

Másik hír, hogy 2014. márciusától kibővítik a fizetős parkolási övezetet a VIII. kerületben. Így a Magdolna- és az Orczy-negyed egy része is bevonásra kerül, és a Baross utca mentén már az Orczy térig fizetni kell majd parkolódíjat. Fogjuk föl pozitívan! Ez is a fejlődés, a város belső szövetébe való befogadás egy jele lehet a kerület ezen részére nézve. =)

Ja, és itt egy korábbi cikk a Tisztviselőtelepről, ami szerintem elég tuti lett. =)

Címkék: parkolás felújítás homlokzat Józsefváros Tisztviselőtelep Palotanyegyed

A bejegyzés trackback címe:

https://pest-es-buda.blog.hu/api/trackback/id/tr735824574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Iosephus30 2014.02.22. 06:46:57

Öröm látni, hogy végre elkezd szépülni ez a része is Budapestnek:)

pesti_srac · http://pest-es-buda.blog.hu/ 2014.02.22. 14:24:21

@Iosephus30: Igen, nekem az egyik kedvenc környékem. Érdemes - és élvezetes - a negyedben sétálni, mert már most nagy változásokon ment át, és még folytatódik ez a pozitív irány. :D
süti beállítások módosítása