Csillagos házak

 2014.01.28. 23:19

Mit arról már több portál is beszámolt, az OSA Archívum térképre vetítette a Budapest területén 1944-ben lévő sárga csillagos házakat, jelölve, melyek semmisültek már meg, illetve melyek maradtak ránk. Bár a fotók nem túl frissek a házaknál - gondolom google maps-osak -, de a lényeg látszik, és szerintem nagyon jó ötlet. Korábban ebben a blogban megemlített házak is vannak benne szép számmal pl. a Teleki vagy a Mátyás térről, de a külön posztot kapott Karácsony Sándor utca 18-as ház is megbélyegzett épület volt. Június 21-ére terveznek programokat is a házakban.

Érdekes számomra, hogy Józsefvárosban a városrész főútján, a Baross utcában egy ilyen ház sem volt, ellenben a Népszínház utca, Teleki tér és közvetlen környezetük kis túlzással végig voltak jelölve.

Jó böngészést!

Címkék: zsidó 1944. sárga csillag csillagos ház

A bejegyzés trackback címe:

https://pest-es-buda.blog.hu/api/trackback/id/tr895787348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása