Van egy ház a józsefvárosi Magdolna-negyedben, ami kifejezetten közel áll a szívemhez, mivel nagyon különleges homlokzati elemekkel büszkélkedhet. A kapu felett lévő évszám tanúsága szerint 1899-ben épült, és ahogy elnézem eredetileg kétemeletes lehetett, és utólag építhették rá a harmadikat. Sajnos az épület állapota olyannyira leromlott, hogy már alig van rajta vakolat, de a pálmaágak (1. és 2. emelet között), sasok (3. emelet), oroszlánfejek (kapuzat) és puttószerű lények (3. emelet) még több helyen tartják magukat, igaz, sokszor már megcsonkulva. Viszont az átlag járókelő legtöbbször nem is veszi észre ezeket a ház - és az utca - lehangoló állapota miatt, inkább igyekszik továbbsietni.
Az épület nem szerepel a Magdolna-negyed programban, de még a védettségi listákon sem, így félő, hogy tovább szemlélhetjük pusztulását, pedig igazi kuriózum a tágabb környéken is. Jöjjenek a képek:

Címkék: utca romos felújítás negyed kerület józsefváros 18. karácsony sándor magdolna VIII.

A bejegyzés trackback címe:

https://pest-es-buda.blog.hu/api/trackback/id/tr315632243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása