Istvántelek víztornyai

 2013.04.12. 22:16

Érdekes, hogy egy külső városrésszel kezdem a blog lényegi részét - ráadásul az általam egyik legkevésbé ismert kerülettel -, de valahogy most ez jött. =) Készítettem sok helyről korábban képeket, ezeket is szeretném itt földolgozni. Az egyik ilyen az Istvántelken található két víztorony. Körülbelül egy éve utaztunk pár barátommal látogatóba Dunakeszire, és a vonatból láttam meg ezt a két, számomra hatalmas minaretekre hajazó építményt. Nem sokszor utazok a Várostól északra vonattal, így nem csoda, hogy eddig nem vettem őket észre. Mikor legközelebb arra jártam, készítettem is róluk pár képet - babafényképezőbe magammal vitt gépemmel. =P

Istvántelek, víztorony 1.JPG

Istvántelek4.JPG

Istvántelek, víztorony 2.JPG

Szerintem nagyon szépek. A Grimm c. film jut róluk eszembe mindig, mikor rájuk nézek. Ott volt a türingiai erdőben egy torony, ahová bezárkózott a boszorkány, és az a torony szintem pontosan ilyen volt - na jó, az egy gótikus torony volt. =)

Találtam amúgy a neten egy képet a dicső múltból. A kép lényegi eleme feltehetően az egykori állomásépület már megsemmisült, és a helyén egy szocialista csoda áll, de a torony tövénél lévő másik építmény még áll, sőt, rendben is tartják - már ami a képeim alapján leszűrhető belőle.

istvantelek.jpg

Megdöbbentett, hogy kivételesen megóvták ezeket a csodákat Városunkban. De ezzel a meglepődöttséggel nem vagyok egyedül. =))

Címkék: budapest víztorony istvántelek

A bejegyzés trackback címe:

https://pest-es-buda.blog.hu/api/trackback/id/tr235220221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása