Mint arról több fórumon lehetett értesülni, Józsefvárosban folytatódik a leginkább rászoruló negyed, a Magdolna Negyed szociális rehabilitációja. Ennek keretében sok más mellett homlokzatfelújításokra is sor kerül. Ezen belül is külön kategóriát képeznek a teljes mértékben önkormányzati birtokban lévő házakon végzett munkálatok. Erről találtam egy jó kis összefoglalót, konkrétabban, hogy mely házak érintettek, és milyen konkrét beavatkozás történik a külső homlokzatfelújítás kapcsán. Térképpel, képekkel, rövid munkaleírásokkal.

Persze ez csak pár épület a teljes állományhoz viszonyítva, de akkor is segít megőrizni az épített örökségünkből újabb darabokat, illetve mégiscsak jobb közérzettel sétál, közlekedik az ember olyan környéken, ahol nem csupa lepukkant ház található. Bár azért eszembe jutott a csupán a külső homlokzaton elvégzett munkáról Munkács városa, ahol a csodálatos főtér körüli, teljesen európainak kinéző kis utcák felújított homlokzatú házainak kapualjaiba bekukkantva ott várt az emberre az elleplezni próbált leírhatatlan nyomor. De ha hinni lehet a programnak, és miért ne tennénk, akkor itt most a felújítás az épületek homlokzat mögötti részeire is kiterjed, s ezen felül a józsefvárosi városrehabilitáció nem csak a külsőségekre ad, hanem szociális téren is tesz lépéseket. Drukkolok.

Címkék: felújítás negyed józsefváros homlokzat városrehabilitáció magdolna

A bejegyzés trackback címe:

https://pest-es-buda.blog.hu/api/trackback/id/tr25235823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása