A nemzet ünnepe alkalmával barátaimmal tettünk egy kisebb sétát a városban. Megnéztük a Kossuth teret, ami annyira nem nagy cucc ha valaki nem emlékszik, milyen volt előtte. Ahhoz képest viszont fantasztikus! A pesti Vigadó épületébe is betértünk volna, de zárva (!) volt sajnos e jeles napon. És eljutottunk a Ferenciek terére is, ahol újabb meglepetéssel találkoztunk. A két térről tervezek egy külön bejegyzést, most azonban jöjjön két, a címben is említett furcsaság - képekkel!

 

 Kossuth vetkőzik a Kossuth téren

A felújított téren felállított, korábban itt állt szoborcsoport mása még nem teljes, de Kossuth alakja már a helyén van. De hogyan! Lehet, hogy csak a mi gondolataink túl szennyesek, de ez az alak konkrétan kéjeleg. =P

 

Sírok a Ferenciek terén

A csudásan átépített-felújított Ferenciek terén újabb meglepetés várt ránk: mintha kis sírkövek lennének a Klotild-paloták előtt! Vajon mik lesznek ezek?

 

Nyilván viccelődök a fentiekben, de azért valóban érdekes dolgok ezek. :D

Címkék: budapest kossuth tér felújítás kossuth tér sír vetkőzik ferenciek tere ferenciek sztritpíz

A bejegyzés trackback címe:

https://pest-es-buda.blog.hu/api/trackback/id/tr995861755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása