Folytatva a jelenleg folyó nagyberuházások helyzetjelentését, pár képet föltöltök a Ferenciek tere és a Március 15. tér déli részének és környékének átalakításáról, felújításáról. Most olvastam, hogy állítólag november végére (!) átadják őket, ami fantasztikus lenne, mivel így már egy szép, rendezett belvárosban élvezhetnénk az adventi és karácsonyi hangulatot... és ha már a Rákóczi utat, mint a Város fő ütőerét nem szokás díszkivilágítani - biztos várnak a felújítás utáni időkre -, akkor legalább a Város központi tere remélhetőleg kap némi plusz fényt az Ünnepekre.

Szóval ottjártunkkor egy barátommal a következőket láttuk:

- Az Irányi utca Duna felöli része már úgy ahogy meg is van, már csak a lámpák, és a fák hiányoznak - merthogy itt vannak fáknak kihagyott helyek szerencsére -, Ferenciek tere felé eső része viszont még alig változott.

Az utca végén a Gellért-heggyel

Bal oldalt a parkolósávban látszanak a fáknak kihagyott helyek

Azért remélem, hogy ezt a magasságkorlátozó rudat is leszedik innét - mivel már értelmét és funkcióját is vesztette -, és zavartalanul lehet majd élvezni az amúgy szép látványt


- a Molnár utca Irányi utca és Március 15. tér közötti része is nagyjából kész, csakúgy, mint a Kéményseprő utca ugyanezen két köztéri terület között; sajnos ezekben a kis utcákban nem lesz fa, ha a kihagyott helyekből indulunk ki, max. ládákban, amiket személy szerint nem igazán kedvelek

Kéményseprő utca a Belvárosi Plébániatemplom felújítás alatt lévő szentélye felé...

... és az Irányi utca felé nézve

Molnár utca

- A Március 15. tér déli oldalán is vannak már változások, például eltűnt a buszparkoló a Mátyás Pince elől, és már épülnek az új sávok az Erzsébet hídhoz. Reméljük itt is lesz jó pár fának hely...

- A Ferenciek terének északi oldalán a Kígyó utca már egészen európai hangulat felé közeledik az új burkolattal, lámpákkal, szemetesekkel.

- Maga a Ferenciek tere és a Petőfi Sándor utcába valaha benyúló autós aluljáró helye még erősen építkezés alatt van.

A Petőfi Sándor utcából a tér felé nézve

A Petőfi Sándor utca eleje a Parisi Udvar elől

Elég ütemesen zajlik itt is az építkezés, csakúgy, mint a korábban látott Várkert Bazár esetében, így remélem tényleg tartható lesz a tél eleji átadás. Drukkoljunk! ;-)

Címkék: utca március molnár felújítás 15 presztizs átalakítás tér átépítés tere ferenciek nagyberuházás irányi

A bejegyzés trackback címe:

https://pest-es-buda.blog.hu/api/trackback/id/tr285454447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása